Het belang van eenheid en licht: de Mirrorwall
Badkamerspecialist Duravit staat in het nieuws met hun nieuwste ontwikkeling: de Mirrorwall. Hiermee geven ze aan hoe belangrijk eenheid en licht in de badkamer is.
Puristische uitstraling
Badkamerspecialist Duravit heeft een ontwerp van Herbert Schultes de Mirrorwall, op de markt gebracht. Hij werd bij de ontwikkeling ervan geïnspireerd door de grote spiegelwanden die te vinden zijn in ballet- en fitness-studio’s. Voor de badkamer wilde de Duitser ook een puristische uitstraling: optisch moest de badkamer een eenheid zijn en niet bestaan uit losse onderdelen. In een simpel ogende constructie moesten onderdelen als wasbak, opbergruimte, spiegel én verlichting geïntegreerd zijn. Eenvoud op kwalitatieve hoogte.
Drie componenten
En dat is gelukt! De Mirrorwall is een badkamermeubel geworden dat alle benodigde functies in drie componenten bundelt. Een spiegelwand als achtergrond met daarvoor een keramische module en een houten console welke de keramische module horizontaal doorsnijdt. Het geheel is afgewerkt met een aluminium kader. Hierdoor is het architectonisch een mooi geheel geworden.
Verborgen comfort
Mooi is de Mirrorwall dus zeker. Maar waar is het comfort gebleven? Daarop is één antwoord mogelijk: Verborgen achter de spiegel. De spiegelwand laat zich namelijk openklappen en dan zien we opbergruimtes, stopcontacten, handdoekenhouders en lampen. Esthica en functie prachtig samengebracht.
Optimale belichting
Maar dit is nog niet alles. Zoals Duravit zelf aangeeft, is de Mirrorwall een antwoord op de vraag hoe belangrijk licht in de badkamer is. Een antwoord met verschillende varianten.
Als er in de badkamer al voldoende lichtbronnen aanwezig zijn, dan kies je voor een perfecte uitlichting van het gebied rondom de Mirrorwall. Dit kan met een opzetlamp met scherm van ongeveer 500 Lux. Deze licht perfect uit, zonder te verblinden. Dankzij de speciale vormgeving en de structuur breekt dit scherm de lichtstralen in een exacte hoek. Ook het plafondgedeelte van de Mirrorwall wordt zo verlicht.
Is de badkamer nog niet voldoende verlicht, dan kies je voor variant 2. Twee draaibare lichtzuilen links en rechts van de spiegel lichten dan de spiegel gelijkmatig uit én stralen extra licht in de ruimte.
Gekleurd licht
Twee lichtarmaturen dus met verschillende doelstellingen. Eén ding hebben ze gemeen. Een zachte druk op een kleine LED stelt ze in werking. Optioneel heeft deze LED nog iets heel speciaals. Het eenvoudige witte licht wordt omgetoverd in een gamma van kleuren. Lichtgevend blauw, inspirerend rood, verkwikkend groen of zacht geel. Iedere tint zorgt voor een andere stemming en voegt een stukje magie toe aan de badkamer.
De Mirrorwall; een fraai design met ongekend veel mogelijkheden.